PRAG REJSEGUIDE: HER BØR DU SPISE, OPLEVE OG BO

Hello there

Som i har kunne se på min Instagram profil, har jeg været 4 dage i Prag, med min veninde @Annemwidvey. Mange af jer har vist stor interesse for byen, så jeg tænkte at jeg ville samle mine anbefalinger i et indlæg, så i har det hele samlet, hvis i selv overvejer at tage en tur til byen. Jeg må sige at jeg selv er utrolig overrasket over byen. Jeg havde ikke rigtig nogle forventninger, da Prag ikke før har sagt mig noget. MEN, jeg blev virkelig overrasket. Det er en helt fantastisk by, med smukke gader med en masse historie bag, søde mennesker, og et hav af lækre cafeer/restauranter! Hvis endnu ikke du har været der, så kan du rolig skrive det på listen over steder du bare må besøge! I har i hvert fald min anbefaling til det.


RART AT VIDE:

Valuta: Tjekkiske Korunas (CZK) 100DKK = 29CZK
Sprog: Tjekisk, men de fleste steder snakker de også engelsk (nogle gange lidt gebrokken)
Priser: Det meste er en del billigere end i skandinavien. Både mad, shopping, og transport.
Drikkepenge: Du bør give drikkepenge, da de ser det som uhøfligt hvis ikke man gør det. Hvis du giver 10% af beløbet du skal betale, så er de godt tilfredse.
Særligt: En ting jeg var utrolig overrasket over var, at kulturen til uforuserende stoffer, er en del anderledes end i Danmark. I de fleste kiosker, kan man finde slik, chips, sodavand, øl mm, med smag af hash. Man skal være forberedt på en lille brise af hash, når man passerer et hvert gadehjørne. Men det må man bare tage med sig

Her bør du spise:

Det er ingen hemmelighed, at vi hjemmefra havde undersøgt en del, for at finde lækre cafeer, hvor de kunne servere smoothiebowls, og avocado madder. Vi havde gjort en del forarbejde, men nogle af stederne stødte vi også helt random ind i, eller blev anbefalet af andre cafeer.


Cafe Chloé
Hvis i har fulgt med på Instagram, så har i ikke kunne undgå at se denne cafe. Vi besøgte den hver eneste dag! De serverer smoothiebowls, avocado madder, lækre lemonader i mange varianter, kage og meget mere. Der var lidt til enhver. Servicen var utrolig fin. Det bedste af det hele var, at hele cafeen var lyserød, og med en kæmpe blomstervæg i det ene rum! Det var utrolig fint, og meget girly. Kæmpe bonus var også, at de laver utrolig god kaffe derinde! Så er du til Smoothiebowls, og insta billeder, så er det her the place to be!

Pris: $$

Cafefin

Hvis du er ude efter et lækkert stykke brød med topping, som evt avocado, radiser, æg osv, så kan jeg anbefale dig at tage herind. Der var lidt af hvert, og de havde også en masse gode soft drinks, så som lemonade. De var specialister i kaffe, og en sjov fact er, at de har kaffebønner fra Aarhus fra ''La Cabra''. Dog vil jeg sige at betjeningen haltede lidt. Man skal være lidt tålmodig, især når det kommer til deres forståelse af engelsk. Vi spurgte om vi kunne fravælge en ting på vores brød, og det var ikke en mulighed. Så de er ikke villige til at ændre deres menu, men ellers smagte maden super lækkert!
Pris: $$


Ristorante Pasta Fresca

Hvis du ligesom mig er helt forelsket i det Italienske køkken, så er det stedet for dig! De laver selv alt deres pasta, og der er et hav af forskellige pasta retter! Jeg havde utrolig svært ved at vælge, da jeg havde lyst til at smage det hele. De havde selvfølelig også mange forretter, og deserter! Jeg drak ikke slev vin den aften, men jeg tog et lille kig på vin kortet (Min far er ved at lære mig alt om vin, så jeg prøver at læse så meget som muligt), og jeg kunne se at de havde en del lækre italiensk vine! Dog skal i tage med jer, at det godt kan tage 30-40 minutter, før maden er klar - det afhænger selvfølgelig af, hvor mange mennesker der er.

Pris: $$$

Herbivore

Er du veganer, så SKAL du besøge denne cafe. Anne er veganer, så vi forsøgte at finde steder hvor der også var lidt spændende mad for hende. Hele denne cafe er vegansk, og de havde tilmed et lille supermarked med udelukkende veganske ting, med alt fra chokolade, granola til deodoranter. Det var utrolig cool! Vi fik begge to friskpresset juice, og en Acaibowl. Jeg var helt vild med det!! Lidt ærgerligt vi kun nåede derind en enkelt gang. Personalet var utrolig høftlige, og hjælpsomme, hvad angår spørgsmål om deres retter og mini markedet. Det er klart et sted, jeg gerne vil besøge igen, hvis jeg kommer til Prag igen.

Pris: $$

Terasa U Prince

Dette sted var udelukkende det sted med den smukkeste udsigt! Det var et hotel i midten af den gamle by, hvor tagteressen er lavet til en del af deres restaurant. Maden var okay, ikke noget helt vildt, og betjeningen var bestemt ikke særlig god. Men udsigten var helt utrolig fin, hvilket gjorde det hele til en fin oplevelse. Hvis man ville betale 2000 czk (600DKK), kunne man få lov til at få et bord helt ud til ''kanten'', med den bedste udsigt udover byen. Det gjorde vi dog ikke, da vi synes det var mange penge at betale KUN for et bord.
Pris: $$$

Her bør du bo:

Når det kommer til hotel, vil jeg anbefale et centralt hotel, som alligevel ikke ligger i selve centrum. Vi boede på ''Meetme23 hotel'', hvilket lå omkring 500 meter fra byen. Det var helt perfekt, da der var fred og ro ved hotellet, men det var så tæt på byen, at vi kunne gå dertil på få minutter.

Hotellet er utrolig moderne og meget cool indrette, og med en råd tråd igennem det hele. Vi havde et 4 personers værelse, der var utrolig lækkert, med 1 dobbeltseng, og 2 enkeltsenge. En stue, med den store seng, et værelse med de 2 senge, og et badeværelse. Der var tilmed også et stort køkken, hvor man havde muligheden for at lave mad selv, hvis ikke man havde lyst til at spise i byen.

hotellet tilbyder morgenmad, og ellers har de en tilhørende restaurant lige ved siden af hotellet. Morgenmaden på hotellet var ikke noget særligt, og hvis du er veganer, er der desværre kun brød at spise...

Hvis man ser bort fra morgenmaden, så var det et helt kanon hotel, som jeg meget gerne vil besøge igen, hvis jeg kommer til Prag ! Hvis i ønsker at bo på hotellet, kan i bruge koden ''Widvey15'', og få 15% på jeres ophold


Det bør du opleve:

Karlsbroen: Karlsbroen er nok den mest besøgte seværdighed i Prag, og derfor ville vi selvfølgelig også gerne se den. Broen blev bygget i starten af 15. hundrede tallet, så det er en gammel sag. Broen strækker sig over floden Vltava, som er Prags længste flod, og forbinder old town Prag med borgen. Jeg må være ærlig at sige, at jeg var en lille smule skuffet da jeg så den. Jeg er ikke sikker på, hvad jeg havde forventet, men i følge mig, var det ikke andet end en stor bro uden biler, en masse gadesælgere, og alt for mange mennesker. Men når det er sagt, så synes jeg stadig at det er noget man skal se, hvis man er i byen. Blot for at have set den.

Old town (square): Jeg har en kæmpe svaghed for gamle bydele, hvilket jeg helt sikkert har fra min far! Lige siden jeg var helt lille har han trukket mig igennem den ene gamle bydel, efter den anden! Han har altid ment (med god grund), at alle de små perler (inden for mad og vin), gemmer sig i de gamle bydele. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at Prags gamle bydel, er en af de smukkeste jeg har set! Jeg følte jeg gik inde i en Disney film, da jeg gik i centrum af gammel by, og ned igennem de små smukke gader! Alle bygningerne var i forskellige pastelfarver, med fine guld detaljer, og med mønstre. Det var helt magisk, og utrolig smukt! Det SKAL man bare opleve efter min smag, hvis man er i prag. I den gamle bydel, gemmer der sig også et hav af forskellige lækre cafeer, restauranter, isbutikker og charmerende lokale butikker, med mange skøre ting. Det er et must at se, hvis i spørger mig

Desværre så vi ikke så mange seværdigheder som vi gerne ville, da vi var der.. Men byen er spækfyldt med historie, seværdigheder, og ting at tage sig til. Internettet er fyldt med diverse turist sider, guides osv, hvor du kan finde en masse inspiration.


Det var hvad jeg havde at skrive om Prag. Det har været en helt fantastisk oplevelse, at besøge byen. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg er der.


Jeg har tænkt mig at lave rejseguids til de forskellige byer jeg besøger i fremtiden. Måske nogel af jer skal besøge de samme byger, og kan få gavn af sådan en guide! Det er i hvert fald min hensigt med det. Hvis der er flere detaljer i ønsker jeg skriver om i de kommende guides, så lad mig endelig vide det.


Må i have en dejlig aften

Kisses M


Synes godt om

Kommentarer

Venterpaavinblog,
TAK - skal afsted i august, denne liste var lige hvad jeg manglede 😃 - A
www.venterpaavin.dk
Mettehogh
Mettehogh,
Du kan godt glæde dig til at komme afsted, det er et skønt sted! Jeg er glad for, at du kunne bruge min guide.
God weekend 😊
nouw.com/mettehogh

Instagram @mettehogh