NY I BYEN: MINE TIP, TIL EN FED OG BUDGETVENDELIG GARDEROBE

Hello there


Som I nok ved, har jeg et samarbejde kørende med Ny i byen, som er et koncept, hvor jeg hver måned kommer med gode ideer til, hvordan man bruger byen, og hvad Aarhus har at byde på inden for forskellige områder – alt sammen på budget! Jeg har før skrevet om bedste brunch-steder her,og salatsteder her,dem kan I læse eller genlæse, hvis I lyster.


Der er i øvrigt også en masse andre seje aarhusianere og københavnere, der er en del af Ny i byen, og som giver deres bedste tips til både Aarhus og København. Dem kan i finde her

I dag skal det handle lidt om tøj. De fleste af os vil gerne have en lækker og smart garderobe, men budgettet er måske ikke til at shoppe det helt store hver måned. Jeg kender det selv, og især da jeg vare studerende, synes jeg det var super ærgerligt! Derfor vil jeg komme med brugbare tips, som i forhåbentligt kan få glæde af.


I Aarhus ligger det de fedeste luksus second hand butikker! Det er desværre først de seneste par år, at jeg har fået gavn af dem. For at være helt ærlig, har jeg aldrig været med på ideen med at købe ''gammelt'' og/eller ”brugt” tøj. Jeg synes for at være ærlig ikke det lød særlig imødekommende eller lækkert. MEN! Jeg har før gjort mig nogle utrolig gode køb via Trendsales og andre salgssider på nettet. Derfor fik jeg alligevel blod på tanden til at gå på genbrugsjagt i Aarhus. Når jeg skriver ''luksus'' second-hand, er det fordi, det er butikker med tøj i en bedre kvalitet end en t-shirt fra Netto, eller et par 25 år gamle jeans mormor ikke kan passe længere. Det er butikker, hvor tøjet absolut ikke fejler noget, men ejeren ikke længere får det brugt eller har købt noget nyt. Det er genialt! Jeg har selv gjort mig nogle kup den vej igennem. Man kan simpelthen spare så mange penge, og samtidig komme hjem med noget, man ikke længere kan købe i butikkerne. På den måde kan man købe tøj, som ikke er det samme som det, alle andre går med. Det er for mig win win.

Jeg vil fortælle jer om 3 luksus second hand butikker i Aarhus, som jeg bestemt mener er et besøg værd.


Tøjstory

Den første butik er Tøjstory. Det er den første butik jeg fik kendskab til. Det er en super lille, men rigtig hyggelig og organiseret butik. De har utrolig mange mærker, og det fede ved butikken er, at den også har en instagram profil, hvor der bliver opdateret, hvilke nye ting der er kommet i butikken. Min veninde købte engang en super lækker Louis Vuitton taske, til meget få penge, gennem Instagram profilen. Jeg selv har købt flere trøjer og et par shorts derinde. De har simpelthen så meget, og tøjet fejler absolut intet. De har både en butik i Aarhus, Aalborg og Viborg, for at det ikke skal være løgn.

En god tommelfingerregel der gør sig gældende i alle second hand butikker er, at man skal give sig god tid og kigge på næsten hvert stykke tøj. De små gode fund springer dig ikke nødvendigvis i øjnene, derfor skal man have tålmodighed og gå rundt og kigge på det hele for at finde guldet.

Kom:mode

Kom:mode er faktisk en butik jeg hørte om, for første gang, for snart 8 år siden. Min veninde havde købt en Celiné clutch derinde, til... jeg mener det var 500kr!. Det var simpelthen så vildt. Det er ikke tit de har Celiné, Chanel, Gucci osv., men det sker. Men lige som Tøjstory har Kom:mode utrolig meget blandet tøj, og man kan SAGTNES finde nogle utrolig fede styles til næsten ingen penge. Denne butik er lidt mere ''rodet'' end mange andre, men det har sin charme, og som tidligere skrevet skal man rundt og have fat i det meste tøj, for at finde de fedeste ting. Den er helt sikkert også et besøg værd. Jeg forelskede mig i de fineste Gustav shorts inden ferien. Det fedeste ved second hand er, i følge mig, at man kan købe super lækkert tøj, der måske er brugt et par gange og derved spare en hel masse penge!

Vintage divine

Dette er den butik jeg for nyligt er blevet introduceret for. Det er en meget meget gammel butik, og det bærer den bestemt også præg af. Der er meget ældre tøj, forstået på den måde, at mange af tingende ligner kjoler fra 70'erne osv. Men indimellem er der simpelthen de fineste ting! Jeg så den her (se billedet nedenfor) så cute gule kjole, som jeg synes er helt perfekt til sommeren. Jeg har aftalt med mig selv, at hvis den stadig er i butikken, når jeg kommer hjem fra Italien, så skal den med mig hjem. Nu har jeg simpelthen tænkt på den lige siden, jeg var der.

Man kan finde alt fra perlehalskæder, fine sko, t-shirts, lange kjoler til bukser. Det er en butik med utrolig meget charme og personlighed. Den kan jeg klart anbefale jer at gå ind og kigge i, om I er til stilen eller ej. Det er en oplevelse i sig selv.

Jeg håber, I kan bruge mine råd, og evt. vil besøge butikkerne. Det er i hvert fald en super god ide, hvis man vil spare penge, men stadig ønsker rigtigt lækkert tøj til garderoben. Her op til sommer, eller op til vinter, er det en ekstra god ide, da man ofte mangler lidt at tilføje til garderoben. De fleste af stederne er de også søde til at give lidt ekstra rabat, hvis man køber mere end et stykke tøj.


Må i have en dejlig fredag


Kisses M

Synes godt om

Kommentarer

lauraks
lauraks,
Super fed serie! Kunne godt tænke mig at komme forbi de butikker!
nouw.com/lauraks