Mit forhold til sponsorerede indlæg og billeder.

Mind

Hello there

I dag vil jeg drøfte mine holdinger og meninger, om emnet 'sponsorerede' indlæg, og billeder. Det er et emne der har været omtalt meget på forskellige blogs her for tiden. Det er også et emne, jeg har en meget stærk holdning omkring!

Sponsorerede indlæg sker, når en person har et vist antal følgere på sine sociale medier, og på den måde når ud til mange mennesker, med sit indhold. Virksomhederne søger efter personer med mange følgere, der passer til deres målgruppe, og kategori. De henvender sig til personen og søger et samarbejde. Det personen kan få ud af dette samarbejde er, enten de produkter personen skal lave reklame for, ELLER en vis sum penge. Det er her problemet, i mine øjne KAN være!

Jeg ser så tit på de sociale medier, at piger (og nogle gange drenge), reklamerer for produkter, som slet ikke passer ind i deres univers.. Det lugter langt væk af, at de har fundet ud af, at man kan modtage gratis ting, for 'blot' at poste et billede på instagram. Jeg synes ærlig talt det er synd.. Både for virkomhederne, men også for personen der reklamerer. Virksomheden får intet ud af samarbejdet, fordi personen der skal reklamere, ikke har en reel interesse i hverken virksomheden, eller produkterne. Man kan sige, det ikke kun går ud over virksomheden, idet personen der reklamerer, har et vist antal følgere der har tiltro til personen. Denne tiltro tager tid at opbygge. Som følger kan man nemt gennemskue hvornår personen har en interesse i produktet de reklamerer for, og hvornår de bare gør det for pengenes skyld. Når dette sker, så mister man tiltroen som følger, og det er super ærgerligt, idet det er super svært at opbygge en ny tiltro, når den først er blevet brudt en gang.

De seneste par år er det eksploderet med sponsorerede indlæg og post, på de sociale medier. Det forstår jeg sagtens! Det er en helt ny verden for virksomhederne, og de har fundet ud af, at det er den nemmeste vej at gå, for at nå en helt masse mennsker gennem 1 eller flere personer. Det giver rigtig god mening. Men når det bliver 'misbrugt', som det desværre ofte gør, ødelægger det det for dem som virkelig har et interesse i virksomheden, og produkterne, samt for virksomheden, idet de ikke ved hvem man kan stole på, og ikke kan stole på.


I kender helt sikkert alle 1 eller flere bloggere/instagrammere, som poster indlæg og post, flere gange om ungen, hvor der i bunden er skrevet eller hashtagget 'Sponsored'. Jeg forstår sagtens folk der gør det fordi det er sjovt, og fordi de har interesse i produktet! Fordi det ER sjovt, og det er udfordrende, og man kan lære meget ved det, så længe det man skriver er reelt, og man mener hvert ord, og kan stå 100% inde for det.
Jeg forstår også godt at mange bloggere/instagrammere på fuldtid, har brug for en måndelig indkomst, men her synes jeg samme regler gælder. De må poste så mange sponsorerede indlæg de vil for min skyld, så længe jeg ved, at det de skriver, er reelt, og jeg kan stole på det. Ellers går luften lidt af ballonen, i hvert fald i følge i mine øjne.

Jeg oplever i hvert fald tit, at jeg sider tilbage med tanken, efter jeg har læste et indlæg eller post, ''Gad vide om personen mener dette, eller om det kun er skrevet for der triller lidt penge ind på kontoen?"

Når jeg oplever dette, bliver jeg hurtigt meget usikker på resten af personens indhold. Som sagt tager det tid at opbygge troværdighed. De bloggere og instagmmere jeg følger, har jeg en troværdighed overfor, og stoler derfor på det de siger, når de anbefaler produkter, og andre ting. Men hvis jeg oplever en usikkerhed, omkring troværdigheden, så mister jeg lysten til at følge med, fordi man får tanken, om profilen blot er blevet til en 'pengemaskine'. Man kan godt stå tilbage som læser, med en lidt tom fornemmelse, idet man har haft tiltro til nogle personer, som har misbrugt deres trofaste følgere, til fordel for nogle penge. Man kan nemt få tanken, om pengene er vigtigere, end at give læseren en god oplevelse på bloggen/instagrammen. Det jeg mener man skal bruge sponsorerede indlæg til, er at råde, vejlede og informere læserne om produkter, eller nye ting, fordi man selv er super glad for produkterne.


Jeg laver selv sponsorerede indlæg, og vil ikke sidde her og sige, at jeg kun gør det rigtige. For det er der sikkert, nogle der mener jeg ikke gør. Da jeg for 6-7 måneder siden, startede med at lave sponsorerede indlæg, tog jeg helt sikkert også nogle 'jobs' ind, hvor jeg skulle reklamere for et produkt, jeg ikke normalt ville havde købt. Det forstyder jeg også. Dog når jeg tænker tilbage, har jeg kun gjort det 1 gang!

Det er noget jeg tænker vildt meget over i min hverdag! Jeg tænker meget på, at bibeholde min troværdighed til jer, og give jer den bedste oplevelse her på bloggen, samt vejlede, råde og informere jer om produkter jeg virkelig elsker. Det håber jeg selvfølgelig også i kan mærke på mine sociale medier.

Jeg får næsten dagligt beskeder fra virksomheder, som er interesseret i et samarbejde. Jeg vælger KUN samarbejder jeg mener jeg kan stå inde for, fordi jeg mener troværdighed er alfa og omega for en blogger samt instagrammer.


Nu er dette indlæg vidst blevet langt nok, det tog lidt overhånd. Jeg har forsøgt her på bloggen, at komme ind på relevante ting, og ting der går mig på, eller fylder mine tanker. Derfor synes jeg dette indlæg, er meget relevant i forhold til bloggen her.

Jeg håber i synes om mit nye tiltag

Kisses M

Synes godt om

Kommentarer