EFTER JEG KOM HJEM FRA GUIDESKOLE...

Indlæg betalt og sponsoreret af Service&Co

Hello there

Som i ved, var jeg på guideskole i september-oktober måned, med Service & Co. Det er ved at være et stykke tid siden, og jeg tænkte egentlig, at jeg ville fortælle jer lidt mere, om min oplevelse om det hele.

Jeg var afsted i 5 uger, hvor vi boede i en lille by ’Pineda De Mar’, lidt uden for Barcelona. Vi var 105 elever afsted, fra henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Findland. Vi havde både undervisning hvert for sig, og samlet, hvor alt foregik på skandinavisk.

Vi havde de mest fantastiske instruktører, som alle selv havde gået på service & Co guideskolen, og været ude som guide. Instruktørerne agerede lidt som kontaktpersoner for os, hvis der var noget der gik os på, hvis nogle havde hjemve, eller andre situationer. De var gode til altid at sætte sig i vores sted, og hjælpe os med alt vi kunne havde brug for. De var helt fantastiske, og ikke mindst rigtig dygtige til at undervise os.

Før jeg tog afsted, var jeg egentlig lidt nervøs for skoledelen. Jeg havde fået af vide, at vi ville have rigtig meget undervisning, og at der ville være en del eksamener. Jeg har aldrig være skoletypen, og det med at sidde stille længere tid af gangen, har aldrig være min styrke. Når det kommer til eksamener, går jeg helt i baglås, og har derfor aldrig klaret mig godt til nogle eksamener. Jeg frygtede det faktisk lidt, og jeg kunne mærke, at det gik mig lidt på. Hvad nu hvis det slet ikke var mig, hvis jeg ikke synes det var sjovt, eller hvad hvis det slet ikke interesserede mig? Hvad skulle jeg så gøre? Hvad hvis jeg ikke klarede mine eksamener godt nok? Og hvad er godt nok egentlig? Der var masser af spørgsmål i mit hoved. Men det var jeg sikkert ikke ene om. Det er ganske normalt, når man skal til at være væk i så mange uger, og man ikke kender en eneste der skal afsted!

Men jeg kan fortælle jer, at det var SLET ikke, som jeg havde frygtet. Undervisningen var spænende, og der var mange pauser, instruktørerne var rigtig gode til, at komme med sjove indslag, så vi netop ikke synes det var kedeligt. Selvom der var meget teori der skulle gennemgås, så kan det tælles på en hånd, hvor mange gange jeg har tænkt ’’Det her er godt nok kedeligt’’. Der skete hele tiden noget. Der var utrolig meget gruppe arbejde, både med cases, ting der skulle udarbejdes, og fremlægges. Det var virkelig fedt! Under forløbet fik vi jævnligt besøg af eksterne instruktører, som skulle lære os noget. Hvis i gerne selv vil afsted, så glæd jer til at møde dem, fordi det er virkelig spændende, grænseoverskridende, og lærerigt. Når jeg tænker tilbage på nogle af de timer, så er det der jeg har lært mest om mig selv, om andre, og om helt nye ting! Det er helt vildt.

Noget af det jeg har taget med mig hjem fra undervisningen er, at jeg har lært at snakke foran mennesker. Ikke bare at snakke, men jeg har lært, at elske det! Før jeg ankom, synes jeg det var lidt nervepirrende, at snakke foran mange mennesker, men det lærer man lynhurtigt! Man bliver kastet ud i det, og man finder ud af, at det slet ikke er så slemt, og man faktisk overlevede det bagefter. Det samme gælder vores eksamener, som jeg havde frygtet så meget. På samme måde som undervisningen, så var eksamener heller ikke kedelige, eller som man kender dem. De var anderledes, og det var ’’lavet’’, som var man ude i praksis. Vi var til transfer, velkomstmøde, udflugt, førstehjælps eksamen, og 2 skriftlige. Til henholdsvis transfer-, og udflugts eksamen, foregik det i en bus, som det ville gøre, hvis det var i den virkelige verden. Det synes jeg til at starte med var rigtig skræmmende, men jeg endte med at nyde det. Jeg synes det var sjovt, og jeg synes det var virkelig fedt at fortælle til de andre, undervejs i eksamenen. Og for første gang i mit liv, er jeg gået ud af en skole, med nogle karakterer, jeg er rigtige stolte af! Jeg er stolt af mig selv, og min præstation, fordi jeg kæmpede også for det. Det kommer lidt af sig selv, når man synes undervisningen er sjov, så hænger tingene ofte bedre fast. Jeg har lært, at eksamener slet ikke er så slemme, hvis bare man har ja hatten på, og føler man kan sit stof.

Udover timerne på skolebænken var vi også på et par udflugter. Vi var en tur i Barcelona, hvor vi så nogle seværdigheder, og hyggede os sammen med de andre elever. Derudover kunne man tilkøbe andre udflugter. Jeg tilkøbte Pubcrawl, hvilet var en tur til Lloret De Mar. Det er en af de sjoveste aftener igennem forløbet! Derudover tilkøbte jeg en tur til Andorra, hvor vi skulle shoppe, og senere ud og riverrafte. Det var utrolig sjovt, og anderledes. Det er jeg virkelig glad for jeg gjorde! Det er nogle virkelig gode minder at have med hjem, og jeg rigtig glad for, at jeg brugte lidt ekstra penge, for at komme med på de ture.

På skolen havde vi et fag ’G Fit’, som står for guide fitness. Det er nemlig sådan, at når man lever så mange mennesker sammen, hygger man automatisk også lidt mere, man drikker måske lidt for mange øl, og føler ikke der er tid til træning. Derfor var der lagt G Fit ind i vores skema, så vi et par gange om ugen trænede sammen alle sammen! Jeg elskede det!! Det var så sjovt, og hyggeligt, og så havde man god samvittighed bagefter.

For mig har det hele overordet været den bedste tur i mit liv! Jeg har lært helt vanvittig meget, både om mig selv, og om andre, og ikke mindst, hvad det vil sige at være guide. Det har uden tvivl også været de hårdeste 5 uger i mit liv! Det er 5 intense uger, hvor du bliver skubbet ud i tingene, overskrider grænser, læser ting om dig selv du ikke vidste, har timer til sent på aftenen, og ikke skal regne med en fuld nattesøvn. Men det er det hele værd. Jeg har lært så meget af det! Jeg har lært at arbejde under pres, jeg har lært at arbejde med alle mennesker, og jeg har lært, at ikke alle arbejdssituationer lige fede, men at alle ting skal gøres alligevel. Jeg er blevet en del mere struktureret, og bedre til at råde over min tid, og sætte mig selv i gang. Jeg har lært så ufattelig meget, og jeg har taget så meget med mig hjem, som jeg allerede har taget i brug, og som jeg vil bruge fremadrettet, både i forbindelse med mit arbejde som influenser, men også blot som person.

En vigtig del jeg også har taget med mig hjem, er en helt masse nye, helt fantastiske venskaber! Når man lever med nogle mennesker i 5 uger, som oplever ens gode dage, men også mindre gode dage, så får man et helt specielt forhold. De her mennesker, er med dig i medgang og modgang, og de er med til at gøre oplevelsen endnu bedre. Jeg er så taknemmelig for mine nye venskaber, og dem vil jeg aldrig være foruden!

Jeg kan ikke anbefale folk nok, at tage af sted! For selvom man ikke ønsker at komme ud som guide, så lærer man utrolig meget af det, som man ikke kan lære på andre skoler. Det lyder fjollet, men i finder først ud af det, når i selv står på guideskolen. Det er en helt ubeskrivelig følelse.

Man skal være indstillet på, at det bliver 5 hårde uger, men også 5 sjove uger, med en masse spas, lidt for mange øl, lidt for lidt søvn, og rigtig mange grin!

Men har man bare den mindste lyst, så er det bare at komme afsted. Jeg ville ønske, at man kunne tage af sted igen, for så havde jeg 100% gjort det! Jeg ved jeg har sagt det mange gange, men det er en helt uforglemmelig oplevelse!

Jeg har lavet en video om min rejse, som i kan se på min youtube kanal. Der kan i få en bedre forståelse for hvad jeg skriver, se hvad vi laver, og høre lidt om hvordan det er at komme hjem igen. Det er nemlig ikke helt nemt, at vende næsen hjem mod Danmark igen, efter de her 5 uger. For mig var det noget af en omvæltning, og jeg var rigtig berørt af situationen. De 105 mennesker, man har levet med, skal man pludselig til at sige farvel til, og du ved ikke, hvornår du ser dem igen, fordi alle bor forskellige steder, for ikke at nævne lande. Det var ikke nemt. Det var heller ikke nemt at komme hjem til de vante rammer, fordi de pludselig var så langt væk, fra hvad man havde været vant til i Spanien. Pludselig var man helt alene, og ikke sammen med en masse. Bare det at sove alene om natten, og ikke have en roomie at sige godnat til, føltes helt forkert.

Men man vender sig heldigvis til det, efter en uges tid. Men det er noget af en omvæltning. Men det betyder også bare, at det har været noget gode uger, hvis ikke man kan indfinde sig med, at være hjemme igen.

Jeg håber i har nydt, at følge med i mit eventyr med Service&co

Må i have en dejlig dag

Kisses M

  • Travel

Synes godt om

Kommentarer

Instagram @mettehogh