DAGBOG I SERVICE & CO

Indlæg lavet i samarbejde med, og betalt af Service & Co

Hello there

I dag vil jeg dele noget med jer, som jeg har skrevet på i 5 uger. Mens jeg var på guideskole med Service & Co, skrev jeg nemlig en form for dagbog, over nogle af dagene, hvad vi lavede. Jeg tænker det måske kunne være sjovt for jer at læse det, og få en mere personlig og dybdegående oplevelse, af mit ophold.

Dag 1.

Vi ankom i går til service & Co guideskole i Pineda De Mar, lidt uden for Barcelona. Vi ankom til hotellet kl. 01.30, og var utrolig trætte efter en lang dag. Den første rigtige dag var i dag, hvor vi allerede har overtrådt en del grænser. Vi mødte alle de 104 elever, som skal gå på skolen. Vi blev delt ud i nogle hold, med omkring 50 på hvert, hvor vi skulle holde en 3 minutters præsentation om os selv. Normalt er jeg ikke glad for at tale for mange mennesker, men jeg gjorde det, og det er en virkelig dejligt fornemmelse, at have gjort noget, man normalt ikke ville ’’turde’’.

Dag 2 + 4

Dag 2 + 4 har vi haft undervisning om Disc, som er en person profil, der beskriver en som menneske, hvordan man agerer i forskellige sammenhænge. F.eks. er jeg højt på I, som står for det sociale, og betyder at man er snaksalig, og meget ’’levende’’. Jeg er også højt på D, fordi jeg har mange bolde i luften, mange ideer, og jeg går direkte efter mit mål, og stopper ikke før jeg er der. Med Disc, er det nogle gange nemmere at forstå andre personer, hvis du kender til deres profil. På den måde ved du hvordan man kan gribe en samtale an, hvorfor personen måske er tilbageholdende, eller hvorfor personen ønsker, KUN at arbejde i grupper. Vi har lavet opgaver der omhandlede kendte mennesker, hvor vi skulle finde ud af deres profil, på baggrund af deres udstråling, kropssprog og tale. Det har virkelig været spændende, og noget jeg klart kommer til at bruge, i fremtiden. Disse dage rystede os virkelig sammen, fordi vi fik en helt anden forståelse af hinanden, og hvem vi er som personer, og hvordan vi agerer som mennesker, og arbejder i grupper.

Dag 3

I dag har vi haft transfer teori. Vi har lært alt om hvordan man skal køre den bedste transfer. En transfer er den bustur der er, enten til eller fra lufthavnen, hvor en guide/rejseleder snakker i en mikrofon, og fortæller diverse ting. Der var meget at lære, men det har været utrolig spændende at finde ud af teorien bag, den perfekte transfer, som jeg har hørt mange gange på en ferie destination. Der er faktisk flere ting man skal huske, end jeg lige havde regnet med. Vi skal både lære en ankomst og en afrejse transfer, hvilket er to vidt forskellige ting, med helt forskellige ting man skal sige.

Dag 5 + 7

Vi havde 2 dage med Micheal Fætters, som skulle lære os selv, og vores kollegaer (klasse kammerater) bedre at kende. Vi skulle lære hvad der gemte sig bag hinandens ydre. Hvad vi hver især havde været igennem i fortiden, og hvad vi kæmpede med. Det var 2 hårde dage, hvor jeg faktisk personligt græd rigtig meget. Ikke over ting med mig selv, men over nogle af de ting andre fortalte. Jeg synes det var utrolig flot, at folk havde lyst til, at dele ud af deres livs op og nedture, og fortælle hvad man før i tiden havde gået igennem. Det rørte mig virkelig, og skabte en kæmpe respekt for mine nye venner! Fra disse timer, har jeg virkelig lært, at folk gemmer på deres egen historie. Nogens rygsæk er tungere end andres, og man skal ikke dømme folk, fordi alle har gået igennem forskellige ting, som har gjort dem til den de er i dag. Det tror jeg klart bliver en af de dage, jeg kommer til at huske bedst, fra turen!

Dag 8

I dag har vi haft skandinavisk for første gang. Eller faktisk er det meste af vores undervisning på skandinavisk. Alle vores papirer, PowerPoints, og vores instruktører snakker skandinavisk med os. Men i dag havde vi skandinavisk på den måde, at vi skulle have undervisning med svenskerne, og finnerne. Vi skulle lære gloser fra hinandens sprog, og lave en form for skuespil, hvor man ikke måtte tale sit eget sprog. Selvom vi ikke har været her så længe endnu, kan jeg stadig mærke væsentlig forskel, på hvor meget svensk jeg forstå nu, i forhold til da jeg ankom. Svensk er virkelig et sprog jeg synes er smukt, så jeg håber jeg bliver god til det, når vi er færdige på skolen!

Dag 9

En af de udflugter vi kunne tilkøbe på guideskolen var pubcrawl. Den tilkøbte jeg selvfølgelig. Hvem vil ikke gerne med på pubcrawl i Lloret De Mar, med 104 andre guide studerende? Det er en aften med fart over feltet, drink efter drink og gang i danseskoene! Det var en fantastisk aften. Det var vores instruktører der havde arrangeret hele aftenen, og det havde de klaret til punkt og prikke. Det er en aften der ikke står helt tydeligt længere, men mine billeder og videoer på min mobil siger, at det var en fantastisk aften! Det er en aften man kommer endnu tættere på hinanden, og får danset lidt ekstra med alle sammen. Det er klart en aften, der kommer i den gode minde kasse.

Dag 12

På dag 12 var vi i Barcelona alle 104 elever. Vi var ude og se nogle kulturelle ting, og så havde vi tid på egen hånd, hvor vi kunne shoppe lidt, nyde en god frokost i solen, og udforske byen.

Sammen så vi kirken Sagrada Família, som var en kæmpe oplevelse. Normalt går jeg ikke op i kirker, eller andre historiske bygninger, men den her bygning var virelig smuk, og jeg var vild med historien bag! Hvis i ikke har set kirken, kan jeg anbefale jer at se den, hvis i er i Barcelona, eller bare søge på den på google! Den er for vild.

Vi så også et OL stadion. Det var utrolig fedt at få lov til, at se sådan et station med egne øjne, det er ikke noget der sker hver dag. Til sidst var vi oppe på et udkigspunkt, hvor der var udsigt udover hele Barcelona! Det er noget af det smukkeste jeg har set. Bare det at stå der med sin nye ’’familie’’, og se ud over byen, med solen i nakken. Det er altså en ægte lykke følelse!

Dag 13

Dagen vi alle lidt havde frygtet samtidig med, at vi var ved at sprænge af nervøsitet og spænding var kommet, og det var tid til vores allerførste eksamen. Nemlig transfer eksamen. Det er ingen hemmelighed, at der ikke er meget forberedelses tid, når man er på service & Co guideskolen. Men man lærer at tage en dag af gangen, og tage tingene som de kommer. Emilie og jeg havde øvet eksamen for hinanden om aftenen, inden vi gik i seng, og måtte til sidst indse, at vi havde gjort hvad vi kunne, og så kunne vi ikke gøre mere. Eksamen foregik på den måde, at vi var i grupper på 8, hvor vi skulle ud at køre i bus, og så skiftedes vi til at have en transfer, som om det var på den rigtige destination, og resten af gruppen var gæster. Vi skulle snakke i 5 minutter, og snakkede vi over, vil vi blive stoppet. For mit vedkommende var det en rigtig god oplevelse. Før jeg kom herned, havde jeg rigtig meget eksamens angst, og frygtede alt der hed test, eksamen og prøver. Men her er det noget andet. Det er som om vi støtter hinanden på en helt speciel måde der gør, at man hviler i sig selv, og slapper af med at man er til eksamen! Jeg føler mig i hvert fald mere end klar, til de næste eksamener!

Dag 19

I dag har vi lært, hvad det vil sige at være animations- og børneguide, og hvad det indebærer. Det jeg syntes der er fedt, er når vi lærer om de forskellige guidetyper, eller generelt om nye ting hernede, og det at vi får lov til at prøve tingene af. Som animations- og børneguide, laver man ofte minidisco, eller andre ting der underholder gæsterne på hotellet. Vores instruktører der skulle undervise os, havde selvfølgelig sørget for, at vi fik pulsen op, og viste os, hvad det vil sige, at lave et godt minidisco show! Det var virkelig sjovt. De 15 miniutter det stod på, faldt jeg helt tilbage til barndommen, hvor jeg ikke lavede andet, end at vente på minidisco startede, når jeg var på ferie med min familie. Det var virkelig en sjov dag, hvor man lærte utrolig meget, som man kunne tage med sig hjem, uanset om man vil være charterguide, animations- og børneguide, skiguide osv. Det er det jeg synes er fedt. Lige meget hvad guide man vil være, kan man inddrage ting fra de andre guidetyper.

Dag 22

I dag har vi overstået vores velkomstmøde eksamen. Denne eksamen var en lille smule anderledes, end transfer eksamen, da det var en gruppe eksamen. Vi var i grupper på 4, hvor vi fælles skulle lave det ’’perfekte’’ velkomstmøde. Jeg var utrolig heldig med min gruppe. Vi havde det alle sammen rigtig godt sammen, og havde en fælles interesse i, at få lavet det bedste velkomstmøde som muligt. Vi havde en god kemi, og lavede faktisk en rigtig fin eksamen. Jeg elsker gruppe eksamener, så længe gruppen har samme ambitioner, og mål som jeg selv. Det havde denne gruppe heldigvis. Det er virkelig dejligt, at endnu en eksamen er slut, og ligesom med transfer eksamen, synes jeg faktisk det var en rigtig hyggelig eksamen!

Dag 25

Der går ikke lang tid, fra den ene eksamen er slut, til teorien til den næste begynder. Vi er nu startet med teorien til vores sidste mundtlige eksamen! Nemlig vores udflugts eksamen. Jeg er faktisk lidt nervøs for den her eksamen, da det er en forholdsvis lang eksamen, som kræver en del mere. Instruktørerne forventer mere af os nu, og de forventer vi leverer noget godt. Jeg er bange for jeg ikke kan huske mit materiale, eller at jeg går i stå under vejs. Heldigvis har jeg trukket Kreta, så jeg håber at jeg bare kan improvisere, hvis det går helt galt. Men som tiden er gået her, er jeg blevet mere og mere glad for, at snakke i mikrofonen i bussen. Så på en eller anden måde, river det lidt i mig, for at komme tilbage og snakke i bussen. Jeg håber at det nok skal gå. Jeg skal bare have øvet det hele tilpas mange gange.

Dag 26

I dag har vi lært noget meget vigtigt, som jeg slet ikke havde tænkt over, var en stor del af jobbet som guide. Vi har lært om krise håndtering. Det er nemlig desværre sådan, at man nogle gange som guide, bliver udsat for nogle svære situationer. Dødsfald, skadede gæster, eller andre situationer. I disse situationer, er det guiden gæsterne har brug for, og du bliver nødt til at agere professionelt, og løse det problem, eller den situation du og gæsterne står i. Det kan være situationer du aldrig har oplevelet før, og måske ikke havde forventet at opleve. Men det er vigtigt at være forberedt, og være klar til lidt af hvert. Instruktørerne fortalte nogle historier, fra deres tid som guide, og jeg var virkelig overrasket over, hvad der kan ske på en destination. Men ikke desto mindre er jeg virkelig glad for, at vi har haft disse timer, så man er forberedt på nogle af de ting der kan ske, og at vi har fået nogle redskaber med til, hvad vi skal gøre, i disse situationer.

Dag 27

Vi har i dag lært om alt det administrative bag guidelivet. Det er ret sjovt, fordi jeg har aldrig tænkt på, at der er en masse arbejde udover alt det ude ved gæsterne. Og det endda selvom jeg har fulgt Saras (min guide veninde) en del på job hele dette år. Men det var virkelig en interessant del. Vi blev sat i grupper på 8, hvor vi sammen skulle udfylde et skema over en uge. Der var utrolig meget planlægning, strukturering, og sammensætning. Vi skulle bestille busser til transfer, udflugter osv. Der var utrolig mange ting der skulle passe sammen. Alle guiderne skulle have en ugentlig fridag, og nogle havde specifikke ønsker, så alt skulle kordineres helt perfekt. Men jeg synes faktisk det var rigtig sjovt. Jeg elsker at sidde og hygge med sådanne opgaver! Vores gruppe arbejdede utrolig godt sammen, hvilket gjorde, at vi ikke på et eneste tidspunkt hakkede af hinanden, eller på anden vis skabte dårlig stemning. Jeg kunne sagtens se mig selv, lave uge skemaer i fremtiden, det tror jeg ærligt talt, at jeg ville hygge mig med.

Dag 28

Vi blev i dag introduceret for jobbet som skiguide. Jeg havde slet ikke overvejet, om det var noget for mig, fordi jeg jo slet ikke har planer om at tage ud som guide. Plus jeg synes 5 måneder på ski, og i KULDEN er for meget for mig. Jeg er klart mest til varme. Dog elsker jeg fart, og ski, fordi jeg kan slappe helt af, bare køre hurtigt, og nyde den smukke udsigt, mens jeg får vind i håret. Jobbet som skiguide adskiller sig meget, fra jobbet som charterguide, da man jo selvfølgelig er i kulden. Men ud over det, laver man også nogle helt anderledes ting. Det er nogle lange lange dage, men man er også langt mere nærværende med gæsterne, idet man også tager på afterski med dem. Det synes jeg er virkelig fedt. Man møder gæsterne på hotellet, spiser måske aftensmad med dem, og får sig en hyggelig snak. Det fangede mig virkelig.

Da instruktørerne fortalte om jobbet, blev jeg mere og mere betaget, og mere og mere ked af, at jeg ikke havde lyst til at være i kulden så længe. MEN så fik jeg af vide, at man kan komme ud som skiguide en uge af gangen, hvis man ønsker det. Så jeg går lidt med tanken om, at tage ud som skiguide 2-3 uger i det nye år. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig.

29 firma præsentation

Det er helt vild som tiden den går her. Vi har kun en lille uge tilbage. Det betyder at vi i dag har haft besøg af nogle rejseselskaber hjemmefra, som har præsenteret sig selv, så vi kunne få en forståelse af, hvad de hver i sær repræsenterer, og hvad deres værdier er. Det var en dag vi har set virkelig meget frem til, men også en dag vi vidste lå helt i slutningen af forløbet, så der var lidt blandede følelser omkring det. Men jeg føler i hvert fald, at jeg er blevet klogere på, hvilket firmaer der er mest mig, hvis jeg en dag vil bevæge mig ud som guide! Og det er jo det vigtigste.

Dag 35

Vi er ved at være ved vejs ende, og jeg kan slet ikke forstå det, og jeg vil egentlig heller ikke. Jeg er slet ikke klar til, at forlade dette sted, og alle disse skønne mennesker. Men i går var det altså sidste aften, hvilket også vil sige, at det var vores galla aften. En aften vi selvfølgelig har glædet os til, men også en aften vi aldrig håbede ville komme, så vi kunne blive her i Spanien alle sammen.

Vi fik alle sammen vores diplomer i går, hvilket er vores bevis på, at vi er færdig uddannede guider. Hele forløbet igennem, har vores instruktører ikke ville svare på spørgsmål angående job, alder, familie, civil tilstand, osv. Så i går blev der afholdt noget, vi kaldte for ’’den varme stol’’, hvor alle instruktørerne kom op på scenen, og så kunne vi stille alle vores spørgsmål til dem. Det gjorde at vi fik en helt masse gode grin, blev overrasket over nogle svar, og lærte dem endnu bedre at kende. Hele arrangementet blev sluttet af med fest i vores klasselokale, hvor vi festede hele natten, indtil de første skulle flyve hjem kl. 04.00.

Det var simpelthen så sjovt, og hyggeligt, og samtidig det mest sørgelige jeg har været med til. De mennesker man har levet med i 5 uger, som praktisktalt bliver som en familie, dem som har været der på de gode og mindre gode dage, skal man til at sige farvel til. Alle de sange vi har sunget og danset til, bliver spillet for sidste gang, og vi ved at det er ved at være vejs ende. Det var virkelig hårdt.
Jeg håber i har fået noget ud af, at komme med på sidelinjen ved at læse denne form for dagbog, gennem mit helt fantastiske guideskole ophold hos Service & Co.

Hvis ikke i kan fornemme det gennem ugerne i dagbogen, så vil jeg opfordre ALLE på det kraftigste, til at tage afsted! Om man vil være guide eller ej, det er en oplevelse for livet. Jeg vil ønske man kunne tage afsted 2 gange, for det er uden tvivl, de bedste 5 uger i mit liv!

Da jeg tog afsted, var jeg overbevist om, at jeg ikke ville ud som guide, da jeg ikke synes jeg ville ’’forlade’’ mit arbejde med mine medier i 5-6 måneder, for at komme ud. Ingen tvivl om, at det ville være en fantastisk oplevelse, og lige noget for mig, men det var jeg simpelthen ikke villig til.

Efter at jeg er kommet hjem, ser jeg lidt anderledes på det. Mange ting er muligt inden for rejsebranchen, hvis man bare har ja hatten på, og er serviceminded. Jeg har fået mulighed for, at komme ud som skiguide i 2-3 uger, hvilket jeg overvejer rigtig meget. Hvis det drejer sig om få uger, vil det sagtens kunne hænge sammen for mig. Jeg tænker også meget over mine medier, hvis jeg ender med at tage med. Der er rig mulighed for, at skyde billeder i smukke omgivelser, og det ved, at i elsker.

Jeg har lidt en lille klump af spænding i maven, over at jeg måske alligevel kan ende med at komme ud! Jeg krydser fingre for det kan lade sig gøre.

Jeg tror en af grundene til, at jeg gerne vil lidt ud alligevel er, at jeg har lært så meget om mig selv, udviklet mig, og overskredet en masse grænser. Jeg har lyst til der skal ske noget, jeg har lyst til at lære mere, og jeg vil virkelig gerne have guide oplevelsen selv, og ikke kun opleve den igennem Sara (selvom det også er fedt). Mine eksamener gik rigtig fint på skolen, og især min transfer og udflugts eksamen synes jeg var rigtig hyggelig. Jeg nyder at tale foran folk, og give dem en god oplevelse. Det er også noget af det, jeg rigtig gerne vil ud at prøve kræver med, i den virkelige verden.

Hvis nogle af jer, går med bare den mindste overvejelse, om at tage på Service & Co guideskolen, kan jeg kun anbefale jer, at springe ud i det, da det altså er en helt fantastisk oplevelse. Jeg vil i hvert fald ønske, at jeg kunne tage på Service & Co en gang til!

Jeg misunder dem der ikke har været der endnu, fordi der venter jer en kæmpe oplevelse for livet.

Må i have en dejlig dag

Kisses M

Synes godt om

Kommentarer

Instagram @mettehogh